Nespresso® kapslar – Vad du behöver veta!

 

Nespresso®-kompatibla kapslar erbjuder många fördelar, inklusive stora besparingar, miljövänliga kapslar, ekologiska och Fairtrade-sorter. 

Men de leder också till många frågor. Fungerar kompatibla kapslar i min maskin? Smakar de likadant? 

I den här fullständiga guiden kommer våra kaffe-experter att besvara alla dina frågor. Vi kommer också att ge dig användbara tips så att din kaffeupplevelse blir ännu mer välsmakande. Låt oss börja!

 

Klicka på de nedanstående länkarna för att navigera artikeln och hitta den sektionen du är intresserad av!

 

 

 

 


 

En Nespresso®-kompatibel kapsel: Vad är det?

Enkelt uttryckt, en Nespresso®-kompatibel kapsel är en kapsel som inte har producerats av Nespresso. Men de är utformade för att fungera perfekt i en Nespresso®-maskin. Det gör dem till ett utmärkt alternativ till Nespresso®. 

Företag som producerar kompatibla kapslar inkluderar Real Coffee, Starbucks, Löfbergs, CaffessoSegafredo, och många fler. Kapslarna varierar i design och tillverkning. De kan vara gjorda av aluminium, plast, och andra material. 

 

Bästa tipset!

Bara för att en alternativ kapsel är gjord av aluminium betyder inte nödvändigtvis att den är bättre än de gjorda av plast. Kvaliteten beror på kapsels övergripande design. Se till att du väljer ett seriöst företag med bra recensioner och trovärdighet.

 


 

Kompabilitet: Fungerar de verkligen? 

Vi kan inte prata för alla märken, då alla kapslar har olika design, men det enkla svaret är ja – de flesta fungerar med din Nespresso®-maskin.

 

Noggrann testning säkerställer kompatibilitet. De flesta seriösa kaffemärken testar sina kapslar noggrant för att säkerställa kompatibilitet med populära Nespresso®-maskiner, inklusive Pixie, Inissia, Citiz, Essenza och Lattissima. 

Så länge du följer rätt instruktioner fungerar de flesta kompatibla kapslar i din Nespresso®-maskin. 

Men det kan hända att vissa inte fungerar så bra som du skulle vilja. Det beror på vilken kapsel du väljer och vilken maskin du använder. Det är därför du bör använda ett pålitligt märke med bra recensioner. 

Det är också värt att notera att vissa kompatibla kapslar har problem med helautomatiska Nespresso®-maskiner som Prodigio, Nespresso-U®, och Expert. Det beror på att dessa maskiner är väldigt känsliga. Även små modifieringar till Nespressos® originaldesign kan leda till problem. 

 

Real Coffee säger...

Vi kan inte prata för andra, men Real Coffees kompatibla kapslar är 100 % kompatibla, även i helautomatiska maskiner som Prodigio, Nespresso-U®, och Expert. Det beror på att varje parti med kaffe som kommer från Real Coffees toppmoderna kaffelabb har utvecklats av både professionella ingenjörer och kaffe-experter.

Den perfekta kapseln och kaffesmaken är lika mycket en vetenskap för Real Coffee som det är för Nespresso®.

 


 

Fördelar: Stora besparingar och bättre urval  

Även då det är svårt att slå Nespressos status som ett lyxmärke finns det många fördelar med att använda Nespresso®-kompatibla kapslar istället..

 

 

Stora besparingar
En av de största fördelarna är de potentiella besparingarna, särskilt om du använder många kapslar. Jämför en Nespresso®-kapsel för 4.40 kr med en 2.90 kr kompatibel kapsel från Real Coffee. Även om du bara dricker tre koppar per dag kan du spara runt 2540 kr per år genom att använda kompatibla kapslar istället för Nespresso®! För en stor familj eller ett kontor som använder över 10 kapslar per dag kan de årliga besparingarna bli enorma. 

 

Bättre urval
En annan stor fördel är att urvalet som erbjuds är omfattande. Det finns många olika typer av kapslar som inte säljs av Nespresso®. Till exempel, ekologiskt och Fairtrade-kaffe, speciellt smaksatt kaffe, och även kapslar med varm choklad.

 

Problemfritt köp
Köpandet av dina kapslar är en annan fördel med kompatibla kapslar. Till exempel, du kan gå till din vanliga matbutik och köpa en låda med kompatibla kapslar. Du kan också köpa direkt från ett märke online i en mindre kvantitet som passar dina önskemål. 
 

 

Real Coffee säger...

Real Coffee investerar i kvalitetskaffe istället för att spendera mängder på marknadsföring, reklamkampanjer och hyra för dyra butiker. Det innebär att vi kan erbjuda fantastiskt kvalitetskaffe till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Vi är också stolta över att erbjuda två nya produkter för Nespresso®-maskiner: kapslar med varm choklad och kapslar med kaffe med karamelsmak

 


Bästa tipset!

Köp ett mindre antal kapslar till att börja med när du testar ett nytt märke, sort eller smak. Om du inte gillar smaken så har du inte slösat bort dina pengar på en stor leverans med kapslar. Testa ett small-paket med Real Coffees populäraste sorter för att hitta dina favoriter. Vi ger dig pengarna tillbaka om du inte gillar dem oavsett anledning – utan problem.

 


 

Köp Nespresso®-kompatibla kapslar: Hur man väljer det bästa 

 

Använd ett pålitligt märke! Då kvaliteten varierar kraftigt mellan kompatibla kapslar, se till att du köper ett märke du kan lita på. Köp alltid från en säljare eller marknadsplats som erbjuder pengarna tillbaka om du är missnöjd med ditt kaffe. 

Det kan inte bli lättare att köpa en låda med Nespresso®-kompatibla kapslar från ett bra märke. Du kan köpa ett stort utbud av kapslar i stormarknader som ICA, Coop, Netto och Lidl, oavsett om det är Caffesso, Läfbergs eller snabbköpets eget märke.
​​​​

 

Real Coffee säger...

Real Coffee har blivit recenserade av CoffeeBlog – Storbritanniens ledande kaffeblogg, och rekommenderas av Sveriges bästa matbloggare; Linnéa, känd från Mitt Kök. Vi är också stolta över vårt stora antal recensioner från kaffedrickare på Amazon  – faktum är att våra recensioner är bättre än det ledande märket.

 


Bästa tipset!

Kolla Google för recensioner om du inte känner till ett speciellt märke. På det sättet kan du se om andra kaffedrickare gillar kaffet och servicen som erbjuds.


Real Coffees alternativ till Nespressos® 5 populäraste sorter

Om du alltid har använt Nespresso® och nu funderar på att använda kompatibla kapslar, men oroar dig för att du kommer att sakna de smaker du är van vid, så förstår vi. För att underlätta ditt beslut visar vi fem populära Nespresso-kapslar och Real Coffees alternativ.

 

Nespresso® Kazaar -> Real Coffee Roma

Kazaar är ett intensivt, sirapsaktigt kaffe som har samma karaktär som Real Coffees Espresso Roma – båda ger en kraftig kick och passar utmärkt som morgonkaffe. Roma är en mörk blandning med 70 % Robusta- och 30 % Arabicabönor (100 % Fairtrade-kaffe). Det erbjuder en stark smak, avrundad med en långvarig ton av hasselnöt och en fyllig crema. Både Kazaar och Roma kan drickas med mjölk då kaffet kan vara för starkt för att drickas slätt.

Nespresso® Ristretto -> Real Coffee Venezia

Gjord med en blandning av Arabica- och Robustabönor är Ristretto en annan intensiv espresso från Nespresso®, men är lättare att dricka utan mjölk. Det samma gäller för Real Coffee Venezia som erbjuder en familjär stark smak som är välbalanserad och kryddig. Som många andra sorter i Real Coffees utbud är Venezia Fairtrade-certifierad.

 

 

Nespresso® Arpeggio -> Real Coffee Single Origin Sumatra

Arpeggio är ett starkt mörkrostat kaffe med toner av kakao, som har mycket gemensamt med Real Coffees Single Origin Sumatra. Sumatra är en av våra kaffesorter som är både ekologiskt och Fairtrade, och odlas av Mandailing-folket i norra Sumatra. Det erbjuder en komplex smakupplevelse, med en något örtig och chokladaktig eftersmak. 

Nespresso® Arpeggio Decaffinato -> Real Coffee Torino Decaf

Smaken på Nespresso’s Arpeggio Decaffinato är väldigt lik märkets Arpeggio, men utan kaffeinet. För de som vill ha full arom utan gitter i en kompatibel kapsel erbjuder Real Coffee Torino Decaf. Den här blandningen är gjord med 100 % Arabicabönor från Sydamerika och koffeinbortagningsprocessen utförs helt utan kemikalier.

 

 

Nespresso® Fortissio Lungo -> Real Coffee San Marino

För en längre drink har Nespressos Fortissio Lungo en fyllig smak och har liknande arom som Real Coffees San Marino Lungo. San Marino är både Fairtrade-certifierad och ekologisk, och erbjuder ett lättdrucket, långt kaffe med en intensiv, men krämig smak. 

 

Det är värt att notera att Real Coffee har andra kaffe-experter än Nespresso®, så du hittar inte två sorter som smakar exakt likadant. Men när det gäller styrka och arom, så har kaffesorterna ovan definitivt gemensamma nämnare.

 

Bästa tipset!

Lita inte för mycket på kaffestyrkan enligt paketet – alla upplever samma kaffe väldigt olika. En 9:a för oss kanske bara är en 7:a för dig. Om du är osäker, köp en mindre kvantitet första gången. 

 


 

Hur du får den bästa kaffeupplevelsen varje gång

Det som gör en Nespresso®-maskin så attraktiv är att det är ett snabbt, enkelt och städfritt sätt att göra en kvalitetsespresso. Men det är faktiskt en konst att få den bästa smaken. Här är några av de lättaste sätten att förbättra din nästa kopp med Nespresso®-kompatibelt kaffe:

Sätt i kapseln korrekt 
Det är värt att spendera en extra sekund på att se till att kapseln är isatt korrekt. När du stänger maskinen, tryck bestämt för att göra hål i kapseln och folien, men tvinga den inte. Om det känns som om det är för mycket motstånd, kontrollera att kapseln är isatt korrekt.

Använd filtrerat vatten
För att få den optimala smaken från ditt specialkaffe rekommenderar vi att du använder filtrerat vatten. Filtrering minskar klor, sediment och lukt, och det ”mjukgör” vattnet – vilket är särskilt viktigt om du bor i ett område med hårt vatten.

Värm din maskin och kopp innan användning
En varm maskin fungerar effektivare – kapseln genomträngs lättare, kaffet rinner jämnare och till och med smaken är bättre. Sätt på maskinen och kör igenom lite vatten i en kopp. Det extraherar kaffet bättre och ger dig en varm kopp, vilket leder till en bättre kaffeupplevelse. 

 

Bästa tipset!

Underhåll och kalka av din maskin för att säkerställa att insidan av din maskin fungerar korrekt. Att regelbundet ta bort avlagringar från maskinen hjälper den så att den håller längre och gör så att kaffet smakar bättre. Real Coffee erbjuder en utmärkt avkalkningslösning gjord speciellt för Nespresso®-maskiner.

 


 

Nespresso®-kapslar och miljön: Är de dåliga? 

Mycket har sagts om Nespresso®-kapslar, kompatibla kapslar och miljön, och det är ingen tvekan om att slänga en hög med aluminiumkapslar på soptippen inte är bra för planeten.

Och det är därför vi rekommenderar att använda återvinningsbara plastkapslar. Jämfört med andra material, har en Nespresso®-kompatibel kapsel gjord av polyeten – ett plastmaterial som ofta används i livsmedelsförpackningar – mindre inverkan på miljön och kan lätt återvinnas.

Det är värt att uppmärksamma att använda kaffekapslar i ett mindre hushåll eller för endast en kopp kaffe kan vara ett miljövänligare alternativ än att brygga en kanna med filterkaffe. Det beror på att det är svårt att brygga rätt mängd filterkaffe på det traditionella sättet för endast en kopp. Att använda en kapsel innebär att mindre energi slösas och mindre kaffe hälls ut.

​​​​​

Real Coffee säger...

Alla våra kapslar är gjorda av polyeten, vilket innebär att de är helt återvinningsbara. Du kan läsa mer om Real Coffee och miljön på vår miljösida. Vi jobbar på att utveckla en kapsel som består av 100 % komposteringsbart material, men har ännu inte hittat det rätta materialet och kvaliteten som säkerställer 100 % kompatibilitet med alla Nespresso®-maskiner.


 

Fördelarna med ekologiskt kaffe 

 

Bättre för dig och miljön. Ekologiskt är verkligen ett modeord nu för tiden, men det finns goda skäl för det - ekologisk produktion är bättre för både dig och miljön. Särskilt ekologiskt kaffe, eftersom vanligt kaffe är ett av de mest kemiskt behandlade livsmedlen i världen. 

Ekologiskt kaffe har mer antioxidanter. Smaken är inte nödvändigtvis bättre än vanligt icke-ekologiskt kaffe, men genom att använda Nespresso®-kompatibla kapslar fyllda med ekologiskt kaffe intar du inte potentiella skadliga kemikalier som absorberats av bönorna från användandet av tillsatser eller gödningsmedel. Det har också visats att ekologiskt kaffe har mer antioxidanter än vanligt kaffe, vilket bara är bra.

Samtidigt är ekologiskt kaffe generellt bättre för miljön. Det beror på att inga kemikalier används som kan påverka den lokala miljön och skada de som bor på eller nära kaffeodlingarna.

 

 

Real Coffee säger...

För närvarande är tre av Real Coffees sorter ekologiskt certifierade: Lungo San Marino, Espresso Bologna, och vår Single Origin Sumatra. Bästa nyheten? Vi tar inget extra för ekologiskt kaffe – det kommer som standard! Hitta dem alla här


 

Fördelar med Fairtrade-kaffe 

Att dricka Fairtrade-certifierat kaffe har ingen direkt inverkan på dig eller din kaffeupplevelse, men det har stor inverkan på kaffeodlarna som producerar kaffet du dricker. 

Det beror på att Fairtrade arbetar för att förbättra kaffeodlarnas livskvalitet, ge dem skäliga löner och göra det möjligt för deras barn att gå till skolan, samtidigt som de hjälper till att utveckla de lokala samhällena. Det kanske inte smakar annorlunda, med det är kaffe med ett gott hjärta.

Real Coffee säger...

80 % av Real Coffees Nespresso-kompatibla kapslar innehåller Fairtrade-kaffe och vi jobbar på resten av dem. Precis som med våra ekologiska sorter så kostar våra Nespresso kompatibla kapslar med Fairtrade-certifierat kaffe inget extra.

 


Avkalkning: Underhåll av din Nespresso®-maskin   

Vi nämnde det tidigare i artikeln, men det bästa sättet att ta hand om din maskin är att avkalka den regelbundet. 

De goda nyheterna är att det går snabbt – runt 10 minuter varje månad eller så. Och det är verkligen värt det i längden, när du använder din Nespresso®-maskin utan problem tio år senare. 

Se till att du kollar på vår guide för avkalkning av din maskin för allt du behöver veta om denna viktiga process. 

 

Bästa tipset!

Testa ditt kranvatten så du vet hur hårt det är. Ju hårdare vattnet är, desto oftare behöver du avkalka din Nespresso®-maskin. 

 


 

Förverkar du din garanti när du använder Nespresso®-kompatibla kapslar?

Kort sagt – nej. Att använda kapslar från andra märken förverkar inte automatiskt din maskins garant. 

 

Real Coffee säger...

Faktum är att Nespresso® har officiellt sagt att användning av alternativa kapslar i Nespresso®-maskiner inte förverkar garantin.

 


 

Hur du ställer om din maskin  

För att alltid få den bästa smaken från dina Nespresso®-kompatibla kapslar bör du se till att du inte har för mycket eller för lite vatten i koppen – så att smaken inte är för svag eller för stark. 

En Nespresso®-maskins standardinställning är att producera 40 ml för espresso och 110 ml för lungo. 

Real Coffee säger...

För att se hur du kan ställa in vattenmängden på olika Nespresso®-maskiner, se vår komplette guide för att programmera koppstorleken.

 

Bästa tipset!

Vi rekommenderar 40 ml för espresso och 100 ml för lungo (något mindre än Nespressos standard). Om du föredrar ditt kaffe extra starkt, justera storleken på din espresso till 30 ml och din lungo till 80 ml.

Om du vill vet mer om Real Coffees utbud av kvalitetskaffe besök butiken här www.RealCoffee.se, eller skriv till oss på service@realcoffee.se om du har några frågor. Vi är alltid glad att hjälpa till.

 

Instagram

@realcoffeepods

Privatlivspolitik Cookiepolitik