Ekologiskt kaffe till Nespresso®

100% ekologiskt & 100% Fairtrade 

När du köper ekologiskt kaffe undviker du rester av syntetiska bekämpningsmedel i ditt kaffe och kropp såväl som i grundvatten och natur. Välj ekologiskt för att tillgodose både miljö och smak. Du kan se våra sorter nedan. 

100% ekologiskt & 100% Fairtrade  Vårt mål är att på sikt kunna erbjuda ett 100% Fairtrade och ekologiskt sortiment av kaffe. Fra Real Coffee.

{{discount | currency_format}}

Inga produkter har påträffats.

Ekologiska och Fairtrade kaffekapslar för Nespresso®

Real Coffee erbjuder både ekologiskt och Fairtrade kaffe av hög kvalitet med testvinnande kaffe. Kaffet odlas under de korrekta förutsättningarna med respekt för etiska, sociala och miljömässiga värden. Våra ekologiska kaffekapslar för Nespresso® är gjorda med 100% Arabicabönor. Våra 2 espressosorter; Espresso Blologna och Single Origin Espresso Sumatra har en komplex och fyllig smak. Espresso Bologna är särskilt gott om du vill ha en Kaffe Latte. För vår Lungo San Marino är Arabicabönorna splitrostade. Det gör att du får en rund, fyllig och krämig smakupplevelse.   

Ekologiska kapslar till Nespresso® - kaffe med gott samvete

Våra ekologiska kaffekapslar kan drickas med gott samvete. Ekologiskt kaffe skadar inte miljön som konventionellt kaffe. Först och främst beskyddar ekologisk produktion både bönder och djur mot starka kemikalier. Det betyder att kaffebönorna inte sköljs i klor- eller ammoniakbad. Vanligt kaffe är en av de livsmedel som besprutas mest med kemikalier. Om du har en miljövänlig livsstil och bryr dig om hur djur och natur behandlas, bör du överväga att testa våra ekologiska kaffesorter.   

Vilka villkor måste uppfyllas för att säga att kaffet i kaffekapslarna är ekologiskt odlat

För att kunna säga att kaffet är ekologiskt producerat är det några villkor som måste uppfyllas. Dessa villkor inkluderar bland annat att jorden inte får ha utsatts för kemiska bekämpningsmedel och tillväxtpromotorer under de senaste 3 åren. Kaffet måste också odlas i skugga och nära ett skogsområde. Det finns också krav på hållbar växtrotation för att förhindra att markkvaliteten och odlingspotentialen reduceras. Om dessa villkor är uppfyllda kan det producerade kaffet kallas ekologiskt. Kaffet blir samtidigt stämplat som certifierat ekologiskt.